Skriver om allt som faller mig in, mestadels oväsentliga ting.

lördag 31 mars 2012

tb

Nu jäklar.. snaaaart är jag på väg! Om ett dygn närmare bestämt, styr jag kosan mot Hong Kong.
Sitter för tillfället i ett vintrigt och småstormigt tullingeberg.. Åkte liksom till vintern igen från östersund?

jaja, hörs väl vidare, ska väl ta kontakt med nån trevlig liten prick som kanske vill träffas ;)

måndag 26 mars 2012

cravings

ååååh vad jag är sugen på massa gott! Helt sjukt alltså. Igår var det typ glass och nachochips jag skulle dödat för att få äta med gott samvete, men efter att ha tittat på massa inspirerade recept har jag gått över till mat-sidan istället. Typ rödbets- och chevresallad med rökt lax.. eller lins- och spenatsoppa.. åh jag vill bara göra massa god mat och MOFFA!

Ser faktiskt fram emot nästa år, att bo själv och laga massa storkok med nyttig och god mat. Blir liksom enklare att styra kosten (och suget) när man väljer själv vad man äter. Då jäklar ska jag bli ännu nyttigare, det ser min nyinsamlade receptsamling på massvis av recept till! ;)

söndag 25 mars 2012

time that flies

Sista ridpasset på Glitra idag. Sorgligt, faktiskt, att veta att det är här som våra vägar skiljs åt. Imorgon åker hon, och efter ett par år ihop kanske jag aldrig mer ser henne. Samtidigt är det en oerhörd lättnad, att slippa vara så bunden. Veta att jag kan break free, inte är fast, utan kan göra det jag känner för med mitt liv. Seifur är som ett annat kapitel, mindre ångest liksom.

Tiden går så fort, som vanligt. Allt som jag planerat för i evigheter, bara händer på en och samma gång. Det börjar vara dags att packa till kina. Men vet ni vad? Jag vill inte åka, för åker jag, kommer jag av hela mitt hjärta vilja stanna kvar. Vet redan nu hur tom jag känner mig när jag sitter på flyget tillbaka från shanghai, när jag vet att det dröjer innan jag får uppleva det igen.
Det var dessutom med mening jag inte skrev på flyget hem, för hemma för mig är på resande fot, med möjlighet att uppleva. Det är värt hundratusen fasta hem för mig.

Från imorgon har jag lösdriftsfodringar och skolstallet några dagar, på torsdag ska vi på den regionala UF-mässan, så det blir lite körigt. Brodda av Seifur måste jag, tvätta, sånt där jobbigt småfix som gör det lite jobbigt att ta tag i livet. Menmen, jag mår bra, och om en vecka mår jag ännu bättre, det är jag säker på! <3
Gammal fulbild 

lördag 24 mars 2012

Feeling greatful

Ville bara säga det. Att jag är så jävla glad att jag lever. Att jag dessutom haft turen att leva det liv som jag gör. Fast det kan känns så jäkla pissigt ibland, och man bara önskar sig bort till något annat, är jag oerhört tacksam.  Varje dag kan jag vara så himla lycklig över min existens, och trots att det låter som en total klyscha, tycker jag att du också kan vara det. Få har det så himla bra som du, eller jag, och trots negativa saker bakom mig, blev det ju rätt bra i slutändan i alla fall.
Sen vet jag inte varför jag lyckas ha detta perspektiv på livet, när det är så många som verkar sakna det? Det är väl ännu ett privilegium, antar jag. Trots att jag oftast känner, att jag finns utan mening, finns jag ju i alla fall.

Det var väl det jag ville säga, våga känna dig tacksam över det du har, för det är så, så mycket mer än vad vissa andra har.

Nu ska jag sluta flumma omkring och göra dessert i form av hallon, grädde, mascarpone och kokos. Mums!

I wanna see, what it's all about

Våren börjar ju verkligen vara här nu. Härligt, trots lera och vattenpölar överallt.
Börjar sakna förra påsklovet, sådär litegrann. Det är något med att åka genom europa på somriga vägar och känna sig tillfredsställd med livet i stort. Den där känslan av att framtiden är ljus. Det är den väl nu också, men drömmen om sommar-Tyskland för drygt ett år sedan stärkte den känslan, då i alla fall.
Någon gång i mitt liv måste jag åka på cykelsemester i Tyskland, ännu en sak att sätta på listan över saker att göra innan jag dör, antar jag :)

Lite gamla bilder, som liksom får mig att må sådär härligt igen och sakna alla de ställen jag haft privilegiet att besöka med mina föräldrar.



Här minns jag att jag var så glad och lycklig, en fin kvällspromenad i Tyskland


Warszawa har som en viss charm med sin tomhet och smutsighet. Lär vara topp två efter Finland på länder jag besökt flest gånger i mitt liv.



onsdag 21 mars 2012

bläh

jobbigtjobbigt nu alltså, är helt slut i kroppen efter djävulskt jobbig skidåkning som blev mer till att svära och klättra. Har verkligen varit gnällig och opepp på detta äventyr. Och mina knän är helt blå :( Sedan att ryggen värker och att hela kroppen stretar är väl bara skönt, säger i ;)

Håller på och tvättar alla vinterkläder, tycker att vädret varit tillräckligt vårigt här för att lägga undan dem. Sen vore det bra om jag orkade gå och duscha snart, då känns väl livet lite bättre antar jag!
Imorgon ska jag ta tag i livet och rida och börja äta bra igen!

söndag 18 mars 2012

what's going on

Imorgon ska vi ut på vinterfärd med allt vad det innebär, skidor, bivack-sovning och stormköksmat. Jag har inte ens börjat tänka på att packa hihohehe. Mindre bra, problemet består verkligen av vad man ska packa? Inte för kallt, men inte för varmt heller, eftersom att det är vårväder ute. Inte för mycket grejer, det är jobbigt. Har verkligen beslutsångest, så jag får väl skjuta upp det till imorgon bitti ;)

Everything seems to work out with my little horse, atleast. Ser  ut som att hon kommer komma iväg på försäljning den 26, så innan jag hinner åka. Skönt.
Ooooch att bero på packa, måste jag fundera ut vad jag ska packa med till Kina också.. Iiiiiiiiih, snart smäller det!<3
Egentligen borde man ju resa med tom resväska, men grejen är att jag har så mycket kläder, och tänker jag efter, behöver jag väl inte köpa så mycket kläder.. Så jaa.. får se hur varmt det är i Hong Kong och Shanghai, det lär vara lite skillnad, och vad ska man då ha på sig..? JA, det är väl mitt största problem just nu, vilket iof är rätt skönt ;) Allt fler grejer går att bocka av på min oändliga att-göra-lista, det är ju också bra, så nu vill jag bara att planet ska gå!
Stolleverans??

can i laugh as much as i've cried?


Ibland känner jag mig så rädd. att jag kommer att lämna världen utan ett spår. Vara som en oläst bok, som bara samlar damm i en bokhylla. Rädd för att jag är en så liten människa, liten och ensam. Världen är så stor, och universum är ännu större. Skulle någon höra mig om jag skrek? Skrek ut all ångest, rädsla, all känsla av utlämning?

Se bara på stjärnorna, som den där stora, vidsträckta stjärnhimlen som gjorde mig sällskap igår. Gigantisk och iskall, dömande och omöjlig.
Man ska alltid sikta mot stjärnorna, men hur gör man när de känns så avlägsna att man inte vågar?

fredag 16 mars 2012

.

Tänk att hur frisk hästen än är, så är man alltid supernervös inför en veterinärbesiktning? Det gick bra för  Glítra iallafall, skönt, så nu är det fritt fram!

Gamle Seifur, förresten, känns lite sådär.  Något gammalt obehag i höger bak, inte en hälta egentligen, bara obehag, som spökar. Det har det gjort länge, och trots vila går det inte över. Man kan väl inte förvänta sig så mycket mer av en 20 åring, egentligen, bara acceptera, ta det lugnt och tänka på pensionen.

Åt btw supergod middag idag, kyckling och aubergine, i gryta med ädelost och lite grädde. Mumsigt och nyttigt!

Så snart det mörknat lite mer ska jag väl ut och springa lite. Det känns mycket lättare i mörker faktiskt, man märker inte av de jobbiga avstånden lika lätt. Ibland känns det dock motigt, men då får man väl motivera sig själv med drömmen om en snygg kropp och en bra livsstil ^^. Det känns ju alltid bra när det är gjort!

Fina gammelflurv

torsdag 15 mars 2012

Många bollar i luften

Jag har massor av viktiga saker att fixa med för tillfället, och så massa skolarbete på det! Gränsfall till att vara stressad, men nej då, inte än ;)
Lilla Glitra som snart ska iväg, fixa veterinärbesiktning och transportering för henne, resa till Gävle för mig.
Vinterfärd upp på fjället nästa vecka, måndag till onsdag, stalljour resterande del av veckan.. Hoppashoppas att allt klaffar!

onsdag 14 mars 2012

Känslan som uppstår

.. när ett supergulligt pojkband släpper nytt album, och helt plötsligt är dubbelt så bra och superdupersexiga på köpet.. <3


That thing about Kony2012...


One week after Kony2012.. whort watching, in many ways I agree with this guy.

http://www.youtube.com/user/shimmycocopuffsss?feature=watch&v=bkSr7hvPjOY&lr=1

Do I even need to mention the fact that US have found oil in Uganda too?

tisdag 13 mars 2012

Männsikor

Oftast ogillar jag människor. De är ofta komplicerade, och jag har svårt för gruppbeteendet som kommer på köpet. Jag har alltid haft riktigt svårt att känna mig.. normal.. med andra människor. Det faller sig liksom aldrig naturligt, och jag har svårt att förstå vad folk tycker om mig. Det är den enkla anledningen till att jag gärna drar mig undan, är på egen hand, för mig själv.
Då slipper jag all osäkerhet, från min sida och från andras. Jag slipper ångesten av att inte veta hur man bör bete sig för att vara ett bra sällskap, jag slipper krystat försöka att vara den som andra vill att jag ska vara, för det fungerar ju aldrig i alla fall. Men när jag är själv, då kan jag känna mig så ensam, som om det inte var självvalt, egentligen. Ibland förstår jag inte hur jag själv fungerar. Vart passar jag in?

Trots den lilla känslan av ogillande mot många människor, och ibland mänskligheten i stort, är det ju oerhört faschinerande. Jag skulle aldrig kunna vara erimit, vara långt ifrån människor. Det är oerhört intressant att observera andra, se skillnader mellan deras och mitt beteende, för det kan skilja sig oväntat mycket. Ibland blir jag som förvirrad, av hur människor som kanske har en bakgrund liknande min, tänker och handlar så annorlunda. Det känns så otroligt på något sätt, att det inte skulle finnas fler som mig.

Jag tycker inte om att vara upp i folk hela tiden, men det känns samtidigt fel att vara som jag är, dra mig undan så mycket. Fast egentligen borde det inte kännas fel, för det är ju så jag är. Jag kan (tyvärr) inte förändra mig, tro mig, jag har försökt.

Egentligen bryr jag mig nog inte så mycket om vad andra tycker om mig, jag skulle bara för en gångs skull vilja känna någon slags acceptans mot mig själv.

Detox á la Pau

Påbörjar uppdrag rena kroppen efter massa gott på sportlovet. Smuttar på ett glas citronvatten (vatten i massor är bra!), och imorse tog jag en äppelcidervinäger-shot. Som ger kväljningar. Men som förhoppningsvis är bra mot, säg t.ex. sötsug som jag lär ha... Totally whort it, alltså.

Tiden går som långsammast när man vill att den ska gå fort - Om drygt 2 veckor börjar jag resan mot Hong Kong <3 En stor ljuspunkt i min vardag, må jag säga ;) Och tills dess måste ju kroppen kännas fräsch! (Hoppas på att min för tillfället inte-så-bra-hy ger med sig också...)
Har en huuuuur lång lista som helst, fylld med saker jag måste göra, vilket känns smått stressande, men med min effektivitet igår hanns en del med då: Trots ett försenat tåg från Luleå hann jag med att rida båda mina fina pollar på förmiddagen, så att jag hade eftermiddagen fri till att börja tvätta massor av kläder, åka och handla lite  nyttig mat, ta en superduperhärlig springtur och en lång dusch. Frisk tjej nu alltså, och en sovmorgon på det gjör mig faktiskt taggad på den korta skoltiden jag har framför mig innan nästa ledighet!

lördag 10 mars 2012

10/3 2012

Hur kommer det sig att jag blir så slut och jämt har huvudvärk, när jsg faktsikt är ute på dagarna? Det är liksom tvärt-omeffekt, tycker jag. Hemresa mot dille närmar sig, skolveckan börjar ju faktiskt snart. Imorgon bitti bär det av med buss till Luleå där vi ska hänga som de coolingar vi är, innan nattåget går vid sjutiden. 

Idag har vi varit ute i det fantastiska vädret på pimpelpremiären, jag som inte ens fått fisk när jag metat lyckades ju faktiskt få upp en liten firre. Och lite smånaffs på det, *proud*
Underbart väder, verkligen, nån enstaka minusgrad, litelite blåst och strålande sol. Då känns det finfint!

En liten bildbomb från min vecka i Junosuando ^^

Snö finns det iaf, till skillnad från Dille, där det uppenbarligen varit töväder
Norrmejerier only!

Uppdrag tunnbrödsbak

Mä Huckle å allt ;)

Tjusiga vyer!

Fikapaus på skidtur..

.. och på skoterfärd


Pimpelfiske var det här!

Även här, fast med en lite mer passiv strategi ^^

Firren! ~~

torsdag 8 mars 2012

Fiiinmobiiil

Åh min mobil är så fin, älskar den verkligen :) försöker komma på hur vi ska komma hem, verkar inte vara så värst smidigt...
Lever gör jag iaf!

Se så fin min bakgrund är<3

lördag 3 mars 2012

Bakabaka liten kaka

Har spenderat dagen med att baka tunnbröd, spännande :D rätt så mysigt faktiskt, men knepigt och tidskrävande! Nu chillar vi ett tag, men snart bär det väl av till isrinken igen. Hua, jag som redan känner mig död.. Menmen, lite måste man förbränna också ;)

torsdag 1 mars 2012

Junis

Sitter nybastad och borstar tänderna för första gången på ett dygn. Tågresan inatt gick smidigt tackolov, trots lite försening. Idag har vi vart och jobbat i snön och tittat på Junosuando, en trevlig by må jag säga!;)

Bild på världens största Lovikkavante, tre och en halv meter, som självklart finns i Lovikka.